Catalonia Extreme Metal

Catalonia Extreme Metal
Grups de Metal Extrem dels Països Catalans

viernes, 23 de mayo de 2014

TONS OF ROCK FESTIVAL : 18,19 JUNE 2014

18,19 JUNE 2014 TONS OF ROCK FESTIVAL:

http://tonsofrock.no/ 

VOLBEAT

De danske drengene i Volbeat har tatt verden med storm det siste tiåret, og blitt et av de største banda innen rock og metal. Med sin blanding av rock, metal og rockabilly har de skapt en egen sound som både er umiskjennelig og uimotståelig. Når Michael Poulsen tar med seg gjengen til Tons of Rock blir det intet mindre enn historisk og legendarisk, det tør vi påstå!
Volbeat på Facebook


BLAZE BAYLEY

Blaze er vel etter hvert kjent for de fleste, spesielt på grunn av sitt innhopp som Iron Maiden-vokalist under Dickinsons midlertidige tilbaketrekning. I tillegg til dette har han vært produktiv både i Wolfsbane og under eget navn, og med 30 år som artist bak seg er han nå ute og feirer hele sin karriere. Så her blir det alt fra obskure Wolfsbane-låter til Iron Maiden-slagere.
Blaze Bayley på Facebook




SPIRITS OF THE DEAD

Nå er det 70-tallet som skal hylles, og dette har Spirits of the Dead gjort med stor bravur i det siste. Her hjemme har de fått varme opp for selveste Deep Purple, og i utlandet har blant annet Classic Rock tatt bandet under vingene sine, og de ble inkludert på magasinets CD med årets ti beste låter. Psykedelika, folk og stoner i en skjønn forening er absolutt noe som hører hjemme på en festival!
Spirits of the Dead på Facebook



DEATHCRUSH

Norges nye festivalyndling heter Deathcrush etter den beryktede Mayhem-utgivelsen med samme navn. Der stopper forsåvidt likhetene. Deathcrush er en blanding av ymse, men det nærmeste på få ord er vel å kalle det støypop. Trioen har som sagt gjort inntrykk på festivalpublikum fra nord til sør, og nå er det Tons of Rock sin tur!
Deathcrush på Facebook



AVATARIUM

Svensk..nei vent, skandi… hmm…EUROPEISK doom metal, med unntak av Black Sabbath, har én stor ledestjerne som har gått foran, vist vei og knust all motstand siden grytidlig på åttitallet. Den stjerna heter Leif Edling, og han har bakgrunn i band som Nemesis, Krux og Abstrakt Algebra, for ikke å nevne selveste Candlemass. Nå har han funnet tid til enda et band, nemlig Avatarium. Oppskriften er like enkel som den er genial, og det er å gjøre det så bra og tungt at du har lyst til å rive av deg øra og kaste de opp på scenen.



RUNDOWN

Det er alltid hyggelig å inkludere lokale band i alle sjangere når man driver med festivaler, og når det i tillegg er et livemaskineri som Rundown, er det ekstra hyggelig. Uten de helt kjente utgivelsene bak seg, men på den annen side en sterk live-CV som blir skrytt opp og i mente, blir det tøft når Rundown leverer det de selv beskriver som en blanding av Hatebreed og Satyricon.
RUNDOWN på Facebook







HEATSEEKERS

Noen band er mer populære å låne både øre til og musikk av enn andre. AC/DC er et av de, og vi har bare i Norge en hel håndfull med band som covrer de. Heatseekers fra Kvinesdal er blant de aller ypperste i denne populære idretten, og det er bare å ta highway to Halden for å få de med seg i sommer.
HEATSEEKERS på Facebook


SLEGEST

Det blir hardt og tungt når den tidligere Vreid-gitaristen Ese kommer til Fredriksten Festning med sitt relativt ferske Slegest. Med en blanding av 70-talls tungrock og norsk black metal blir det noe for alle og enhver. Fjorårets debutalbum Løyndom var en lovende start, og dette gleder vi oss til!
Slegest på Facebook


VALENTOURETTES

Vi skal ikke sammenligne oss mye med det mer kjente Fredriksten-arrangementet, men her blir det allsang på grensen til galskap. Jokke-klassikerene står i kø når Joachim Nielsens tidligere musikanter har slått seg sammen med Tarjei Foshaug og reiser land og strand rundt med skikkelig rock. Jokke var en av de store, og arven lever i beste velgående.
Valentourettes på Facebook


SHINING

Det er ikke mange band som har fått «geni» flettet inn så mange ganger i beskrivelsene singe som Oslo-bandet Shining. Jørgen Munkeby og hans ensemble blander det de kommer over av stilarter i musikken, og 2010-albumet Blackjazz er kanskje så selvforklarende at den har coinet hele Shining og det de gjør. Forbered dere på en intrikat, krevende og givende opptreden av et av de mest spennende banda som finnes der ute.
Shining på Facebook


WITCHHAMMER

Norske Witchhammer er nærmest selvskrevne når Østfold nå får sin egen rock og metalfestival. Som ett av få band i Norge tok de opp tråden etter de tidlige platene fra Helloween og andre thrash/speedband, og plata 1487 fra 1990 er en aldri så liten norsk klassikerperle med slagere som Kill All in Sight og Enola Gay. Det er bare å varme opp galoppfoten til særpingene tar med Tons of Rock på en skikkelig turbotripp i sommer.
WITCHHAMMER på Facebook






KVELERTAK

The owls are not what they seem. Det blir ikke nødvendigvis ugler i mosen, men snarere ugler på hodet og kompromissløs blanding av metal, punk og rock når Kvelertak slipper løs sine hits på Tons of Rock. Med en fanskare som spenner fra kongelige til James Hetfield og alt mellom, så er det vel ikke noe å lure på. Kvelertak har kommet for å bli, og de kommer til å sparke ræv!
KVELERTAK på Facebook






UNCLE ACID AND THE DEADBEATS

Jøye meg, her blir det groove! De psykedeliske gærningene fra England med onkelen selv i spissen kommer til å jamme, riffe og trøkke Fredriksten Festning helt ned i grunnvollene. Finn fram retrofølelsen, lad opp rockefoten og gjør deg klar til årets kanskje sløyeste opplevelse!
Uncle Acid and the deadbeats på Facebook










SAHG

Bergensbandet har med sin doom metal vært scenefavoritter i en del år allerede, og etter å ha startet som et slags sideprosjekt for blant annet folk fra Enslaved og Gorgoroth lever nå Sahg sitt eget liv, og slipper den ene kritikerroste plata etter den andre, og tar scene etter scene med storm.
SAHG på Facebook



IAmFire

Det sies at man ikke kan lære gamle hunder nye triks, men dette gjelder ikke innen rock. IAmFire fra Sverige viser med sin delvis psykedeliske, delvis tøffe og hundre prosent knalle rock at det aldri er for sent å komme opp med vitale og nye påfunn. Med lang fartstid fra svensk rock og metal blir det både tørt og svett bak øra på Tons of Rock!
IAmFire på Facebook



SLAYER

Hva kan man si om Slayer som ikke allerede er sagt? Det er duket for krig når thrashgigantene inntar Tons of Rock. Verdens eneste band hvis navn må ropes. SSSSSSLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYYYYEEEEEEEEERRRRRRRRRRR!!!!!
SLAYER på Facebook 



ANTHRAX

Som en av de fire store innen thrash har Anthrax fått en ny vår, og med en halv mannsalder på baken stiller Scott Ian og co med nesten den samme gjengen som herjet verden over med låter som Indians, Madhouse og I am the Law.
ANTHRAX på Facebook 


WASP

I 30 år har hardrockerne med Blackie Lawless i spissen gledet rockere og forarget foresatte over hele verden. Med låter som Wild Child, Blind In Texas og I Wanna Be Somebody er du garantert en hardrockkonsert du aldri vil glemme.
WASP på Facebook 


GHOST

De svenske spøkelsene har de siste to-tre årene sett en karrierekurve så bratt oppover at det knapt har vært sett maken innen hardrocken. Med sin catchy og velproduserte versjon av 70-talls hardrock kommer Ghosts opptreden på Tons of Rock til å bli en milepæl i norsk festivalhistorie.
Ghost på Facebook 






AUDREY HORNE

Mange, ja så godt som alle, nevner Audrey Horne og «undervurdert» i samme setning. Et av Norges soleklart beste liveband leverer svingende hardrock med en fingerspissfølelse som er få forunt. Dette er en outsider til årets opplevelse på Tons of Rock!
Audrey Horne på Facebook 






DEVIL

I løpet av bare en håndfull år har heavyrockerne fra Akershus vokst fra å møtes for å drikke øl i øvingslokalet til å drikke øl over hele Europa. Nå får de endelig vist seg fram for et fantastisk publikum på hjemmebane, og allsang kan forventes!
Devil på Facebook 


IN SOLITUDE

Fra den spede starten som et alminnelig men ualminnelig bra heavy metal-band har In Solitude vokst til å bli et av de aller største navnene innen undergrunns heavy metal, og med sitt siste album Sister er de blant spydspissene i en ny bølge som flørter vilt og hemningsløst med post-goth i sin forførende hårdrock.
In Solitude på Facebook 









SAFFIRE

Sverige har en god tradisjon for progmetal, og Saffire fører denne stolt videre. En godbit for dere som i tillegg til kul musikk gjerne verdsetter de mer tekniske aspektene. Vi tror Saffire kommer til å få mange nye venner under Tons of Rock.
Saffire på Facebook 


SILVER

Endelig tilbake! Rocke-Norges store kjæledegger tidlig i dette årtusenet, men nå med noen år på hylla. Actionrock med baller og bred beinføring må forventes når vi endelig har gutta i Silver tilbake på scenen. Sa vi endelig? Hvis ikke: ENDELIG!!!


TURBONEGRO

Et av norges desidert største og tøffeste rockeband som har gitt oss klassikere som Ass Cobra og Apocalypse Dudes! Med over en million solgte album og over 2600 Turbojugend-avdelinger i hele verden har de befestet seg som tidenes største deathpunkband.
Turbonegro på Facebook 


SEPULTURA

Legendene fra Brasil ble etablert i 1984.  De har gitt oss udødlige klassikere som Beneath the Remains, Arise, Chaos AD & Roots Bloody Roots.  I 2014 er thrash metal veteranene  klare  for å feire 30 års triumfferd på Fredriksten festning i Norge.
Sepultura på Facebook 


SABATON

Power metal kongene fra Sverige er som skapt for Fredriksten Festning. Dere siste album Carolus Rex er dirkete inspirert av Festningens historie, og denne konserten blir en helt unik opplevelse for både band og publikum.  Tons of Rock blir bandets eneste konsert i Norge i 2014.
Sabaton på Facebook 


SOILWORK

Soilwork er en av pionerene for det klassiske gøteborg metal soundet,  og har  siden oppstarten i 1995 stadig utviklet soundet sitt . Bandet turnerer verden rundt, og  nylig spilte de for et utsolgt Parketeateret i Oslo. I Juni returnere de til Norge for en eksklusiv  opplevelse på Festningen i Halden.
Soilwork på Facebook 






OSLO ESS

Norges mest hardtarbeidende rockeband er på hjemmebane og velger i 2014 å legge sin årlige Haldenkonsert på Tons of Rock! Oslo Essog denne byen har et herlig kjærlighetsforhold.
Oslo Ess på Facebook 


JORN

JORN ble stiftet i år 2000 av vokalist Jørn Lande, etter å ha spilt i The Snakes med de tidligere Whitesnake-medlemmene Bernie Marsden og Micky Moody. JORN har gitt ut 14 CDer og 2 DVDer på 13 år. JORN har turnért kontinuerlig i årevis, og har gjort turnéer i bla. USA ,Sør-Amerika og Russland for å nevne noen. Vokalist Jørn Lande har tidligere sunget i bla. tyske Masterplan og Avantasia, og er betraktet som en av verdens absolutt beste vokalister i sin sjanger.
Jørn har solgt over 7 millioner CDer på verdensbasis og har bidratt på over 40 (!!) albumutgivelser.
Jorn på Facebook 


BLACK DEBBATH

Eneste norske band som er tyngre enn festningen selv. Black Debbath har hatt et forrykende 2013 med to fulle hus på Rockefeller og fortsettersuksessen i 2014.
Black Debbath på Facebook  


THULSA DOOM

Thulsa Doom er norges første og største stonerband og nå er de tilbake med orginal lineup’en med selveste Papa Doom i spissen!
Thulsa Doom på Facebook  


BACKSTREET GIRLS

I 2014 fyller denne evighetsmaskinen 30 år og det er bare å bøye seg i støvet for innsatsen. Backstreet Girls spiller fetere enn noen gang og er et selvskrevent blad på Tons of Rock!
Backstreet Girls på Facebook  

BLOODLIGHTS

Med selveste Captain Poon i front inntar Bloodlights festningen med stødig rockehånd. Bandet har gitt ut sitt beste album Stand or Die i 2013 til meget gode kritikker, og turnert Europa rundt som en maskin. Blir rockesjokk det her!
Bloodlights på Facebook   

KAMPFAR

I 1994 ble det skapt Trolldom i det østfoldske skoger. Black metal bandet Kampfar steg fram med sitt helt unike uttrykk av helnorsk black metal med klare folkemusikk referanser. I 2014 er det aktuelle med sitt sterkeste og mest vitale album noensinne, og vil utøve sin Djevelmakt i Østfolds høyborg i Juni.
Kampfar på Facebook   


TNT

TNT er tilbake! Tony Harnell er tilbake! Harnell er selve «signaturstemmen» i TNT, og med Harnell bak mikrofonstativet gjorde TNT det som regnes som ‘den klassiske perioden’ og åpenbart den mest suksessrike. TNT med Harnell er et av de største suksessene i norsk musikkhistorie . Hvem blir med og synger på ’10.000 Lovers’ og ‘Everyone’s a Star’ og ‘Seven Seas’?
TNT på Facebook   


REPTILIAN

Reptilian er klassisk Death metal band, utført med ungdommelig vitalitet og baller. Bandet er fra Fusa og ble starta i mai 2012. De har gitt ut en splitt med Inculter som også er fra Fusa. Nå har Reptilian signert med Edged Circle Productions, så i 2014 er det bare og følge med  for da reiser Reptilian hælvetes tempelet sitt.
Reptilian på Facebook   


PURSON

Britiske Purson leverte det strålende albumet “The Circle And The Blue Door” . Bandet ble en snakkis på Roadburn festivalen, og vinner stadig nye fans med sin magiske musikk. Med referanse som spenner fra Bowie, via Betales til Pentagram, har de skapt et musikals univers som får en til å drømme mot 60 & 70 årens storheter. Bli med på en trip av de sjeldne når Purson gjør sin første konsert i Norge på Tons of Rock.
 Purson på Facebook   


YEAR OF THE GOAT

Svensk retro rock på sitt aller beste & mørkeste.  Fantastiske melodier og låter som umiddelbart framstår som klassikere.  Bandet vokser dag for dag, og er i ferd med å erobre Europa. I Juni krysser de grensa og gir oss en leksjon i ekte rock.
Year of the Goat på Facebook    


ONE TAIL, ONE HEAD

Primitiv, blodig og kaotisk metal fra Nidaros.  Beryktet for sine atmosferiske konserter omgitt av mørk energi.  Iskaldt, aggressivt og nådeløst.
One Tail, One Head på Facebook    


VANDERBUYST

De flygende Hollendere kom med et smell i 2008. 200 konserter senere fremstår det som den perfekte budbringer av god gammal tungrock.  Glem hipstere & gimmicks. Vanderbuyst er the real deal.
Vanderbuyst på Facebook    


OBLITERATION

Spydspissen i Norsk metal anno 2014.   “Black Death Horizon” er det siste mesterverket fra dette kreative “kollektivet” fra Kolbotn. Gnistrende death metal, og en veivals av et liveband.
 Obliteration på Facebook 





ALFAHANNE

Alfapocalyptic rock fra Sverige. En herlig blanding av black metal, punk & rock. Med snerrende tekster på svensk, høres det ut som et bastardbarn av Immortal & Turboneger.
Alfahanne på Facebook   


WARP RIDERS

Kompromissløs rock’n’roll full av lidenskap, sjel og glede. Tungt og groovy, med klare bluesreferanser og skitten lyd, hvor instinkt og følelse er viktigere enn intellekt. Det er det vanskelig å forestille seg at disse gutta ikke vokste opp på begynnelsen av 70-tallet. De unge guttene fra Østfold har vært kåret til et av landets mest lovende band av Pyro på p3, vært «ukas urørt», vært på turné i Danmark og Tyskland. Er du glad i Band som lever av spenning, av å ta det helt ut, Black Sabbath-riffing, ispedd litt nyere stoner a la Kyuss, en dæsj psychedelia toppet med Jimi Hendrix? Enjoy!




RECKLESS LOVE

Bandet kom med sitt tredje studioalbum «Spirit» i 2013 og har de siste årene hatt en voksende stjerne ute i Europa med sitt forrykende liveshow. Forvent glam-o-rama i verdensklasse!
Reckless Love på Facebook   

No hay comentarios:

Publicar un comentario