Catalonia Extreme Metal

Catalonia Extreme Metal
Grups de Metal Extrem dels Països Catalans

sábado, 25 de marzo de 2017

7-8 APRIL 2017: DARK DAYS OF STOCKHOLM WITH:INQUISITION,CANCER,IMPALEDNZARENE,GEHENNA..

https://www.facebook.com/darkdaysofstockholm/

https://www.facebook.com/events/1743989172506973/

DVI & Kraken STHLM presenterar

DARK DAYS OF STOCKHOLM 2017
Två dagar av kompromisslös metal mitt i hjärtat av Stockholm.

INQUISITION (col/us)
https://www.facebook.com/inquisition.official

Colombia-duon Inquisition är ett av de mest omtalade blackmetal-namnet i dagens metalvärld. Bandet har fått massorna att kliva hur hus och hem för att fylla arenor världen över. Medlemmarna Dagon och Incubus skapar tillsammans ett av de mest energiska, mörka och melodiska ljud som släppts och med deras senaste alster ”Bloodshed Across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith” har bandet tagit steget upp och blivit en frontfigur inom sin genre.
Inquisition kommer agera huvudband på Lördagen av festen och se till att vara på plats för detta exklusiva klubbgig är något man ej vill missa!

CANCER (uk)
https://www.facebook.com/goryend

Sedan starten -88 har Cancer levererat första klassens döds/thrash-metal och varit en av grundpelarna i den europeiska metalscenen. Med fem album bakom sig och antal eps lade bandet en stadig grund för kommande generationens band att ta efter. Sedan 2013 är bandet tillbaka på heltid och enligt rykten så arbetas det just nu på det sjätte albumet, vilket är efterlängtat av många. Missa ej när dessa legendarer har Sverige och Stockholm i sitt sikte.

GEHENNA (no)
https://www.facebook.com/PerfectHate

För första gången på svensk mark! Det legendariskt blackmetal bandet Gehenna är tillbaka och nu gästar de Stockholm för ett exklusivt datum. Deras debut "First Spell" gjorde dem till en av grundpelarna inom den norska blackmetal-scenen med deras melodiskt smutsiga mörker.
Missa ej detta exklusiva framträdande när ett av grannlandets främsta mörker ger sig på Sverige.

HOUR OF PENANCE (ita)
https://www.facebook.com/hourofpenance

Vi är extremt stolta att även kunna erbjuda ett exklusivt Sverigedatum med italienska döds-manglarna Hour Of Penance till kommande festival. Dessa italienare har sedan starten -99 blivit ett av av Europas starkaste namn inom teknisk dödsmetal.
Med deras senaste alster "Regicide" visar bandet upp ett mangel utan dess like och återigen intar de platsen som det ledande bandet inom genren.

IMPALED NAZARENE (fi)
www.facebook.com/ImpaledNazareneOfficial

Finska Impaled Nazarene grundades 1990 i Uleåborg och sedan albumdebuten 1992 har bandet släppt loss några av de mest hänsynslösa och extrema album inom metalvärlden.
Med deras säregna mix av black metal, thrash och en dos av skitig punk har finnarna skapat sig ett namn inom både metalscenen så som punkscenen.
Då deras planerade Sverigespelning i Augusti blivit inställt så välkomnar vi tillbaka dem till Dark Days Of Stockholm istället.

YEAR OF THE GOAT (se)
https://www.facebook.com/yearofthegoat

Gåtfullt, melodiskt och vackert, dessa tre ord förklarar Norrköpings melankoliska orkester Year Of The Goat perfekt.
2012 kammade bandet hem Metal Hammers pris för "Bästa Debutalbum" med deras magiska alster ”Angels’ Necropolis” och sedan dess har bandet utövat deras magi på scener världen över. Nu är det Stockholms tur att bli trollbundna!

VANHELGD (se)
https://www.facebook.com/vanhelgd

Mjölby har under de senaste åren fött fram flertalet band inom de alternativa genrerna men det som står ut mest och som intagit tronen av svensk döds är Vanhelgd. Med senaste alstret ”Temple Of Phobos” visar bandet upp en egensinnad mix av döds/doom och en atmosfär utan dess like. Plattan har blivit höjd till skyarna av journalister och kritiker men framför allt av er, den hängivna skaran. Tyngden, våldsamheten, ondskan är tre ingredienser som lägger dess grund. Vi är extremt stolt att kunna presentera detta namn för er och detta är en upplevelse live som vi starkt rekommenderar att bevittna.

ASHCLOUD (uk/se)
https://www.facebook.com/Ashcloud666

Efter ha hört senaste Ashcloud alstret ”Children of the Chainsaw” så var det ingen tvekan om att bandet skulle gästa Dark Days Of Stockholm 2017. En uppvisning i ren och skär svensk döds med melodier tagna från havets djupaste grottor. Detta blir bandets debut på svensk mark vilket vi är extremt stolta över att ha lyckats få till. Sångaren Jonny Pettersson känns även igen från klassiska dödsmanglarna Wombbath och även i denna konstellation visar han upp en röst utan dess like. Ashcloud är ett av banden du måste bevittna under helgen om du har en svaghet för band som Dismember, Vomitory och Carnage.

SECTU (se)
https://www.facebook.com/SECTUBAND

Stockholms Sectu (tidigare Cimmerian Dome) har levererat förstaklassens döds sedan starten 2010 och deras senaste släpp ”Nefarious” bet sig fast i huvudet på kritiker världen över. Intensitet och brutalitet som skapar en tyngd som för tankarna till en tidig era av Autopsy, Morbid Angel med ett modert ljud. Bandet är nu mitt i arbetet med kommande album och vi hoppas se det släppt lagom till deras framträdande på Dark Days Of Stockholm. Efter en kort tids frånvaro från Stockholms livescener är de nu tillbaka!

IXXI (se)
https://www.facebook.com/ixxiofficial

Sveriges just nu brutalaste akt härstammar från Stockholm och går under namnet IXXI. Få band har gjort en sådan inverkan på den moderna svenska blackmetal-scenen som dessa herrar gjort de senaste åren. Ren jävla ondska för att vara helt ärlig och efter att ha bevittnat IXXI live flertalet gånger så kan vi lova att detta är en leverans av hat som gång på gång kör över åskådarna med deras landskap av oljud.

DESOLATOR (se)
https://www.facebook.com/DesolatorSwe

Svenska Desolator har sedan starten 2009 släppt loss en split med Resurgency, albumet ”Unearthly Monument” och nu senast ep:n ”Spawn of Misanthropy” och har blivit en snackis inom den svenska underground-dödsen. Det låter gammal, det låter brutalt och det är prick så här man vill ha sin old school döds levererad. Sveriges svar på Autopsy är en väldigt bra referens till hur jävla hårt och bra detta band är.

OHHMS (uk)
https://www.facebook.com/OHHMStheband

Engelsmännen som blivit hyllade av tidskrifter från all hörn är nu på väg till Sverige för första gången. Melodiskt, doom-igt, smutsigt, Ohhms är deras egna genre. Efterhängade som Sleep, tungt som Conan och ett smutsigt ”dra-åt-helvete-världen” som Eyehategod. Detta kommer vara en av de akter som står ut mest under denna helg och vi kan lova att de även kommer vara ett av de namn som också många kommer ha fast i skallen efter att ha sett deras framträdande. Vi välkomnar varmt Ohhms till Stockholm och deras debut på svensk mark.

KADAVERDISCIPLIN (se)
https://www.facebook.com/kadaverdisciplin

En nykomling bland band men absolut inga nykomlingar till medlemmar. Kadaverdisciplin visar upp en aggressiv black metal som för tankarna till 90-talets skandinaviska mörker. Med medlemmar från Marduk, Zombified och Blodsrit så råder det ingen tvekan om att detta är högklassig black metal vi får njuta av. Även detta är ett av banden vi starkt rekommenderar att ni är på plats i tid för att bevittna!


DATUM:7-8 April 2017
PLATS: Kraken STHLM (Rökerigatan 1D, gamla En Arena)
INSLÄPP: Fre 18:00 Lör 17:00
BILJETTER: www.tickster.se

ÅLDER: 18+Ett samarbete av: DVI, Kraken STHLM, Close-Up Magazine, TPL Records, I Hate Records, Legion Ink, Tickster

No hay comentarios:

Publicar un comentario